Brodska elektronika

elektronički sklopovi za brodice

Ništa ne opušta, ali i ne zabavlja tako dobro kao plovidba morem. Život (ili barem povremeni život) na brodu dobar je za zdravlje, fizičko i psihičko. Idete li u ribolov, u potragu za skrivenim uvalama ili samo u “đir“ – osigurajte si najbolji doživljaj dobrom brodskom elektronikom.

1. Pump timer PT-05

Održi ješku živahnom i ulovi najvećeg zubatca!

Pump timer PT-05 osigurava optimalnu količinu svježe morske vode i kisika te osigurava višestruku uštedu električne energije.

Namjena

Proizvod je namijenjen regulaciji rada pumpe bazena za živu ješku (mamac). U lovu teškom panulom kao ješka se koristi živa lignja, sipa ili neka manja riba. Kako se ješka obično lovi u sumrak, a panula poteže ujutro potrebno ju je u međuvremenu održati živom, što je funkcija bazena za živu ješku. U plovilo se montira poseban bazen (bačva ili neka druga plastična posuda) u koju se pumpom dovodi svježa morska voda, a višak se kroz odvod izbacuje natrag u more. Bez dovođenja svježe vode, zbog nedostatka kisika ješka ugiba. Stalnim dovođenjem vode i kisika, ješka nakon nekoliko sati bude omamljena (“pijana”) te slabi njena primamljivost potencijalnoj lovini. U režimu stalnog rada pumpe troši se i značajna količina električne energije u usporedbi s uobičajenim kapacitetom baterije na rekreacijskim brodicama.

Rad regulatora

Regulator periodično uključuje i isključuje pumpu bazena za živu ješku što osigurava optimalnu živahnost ješke i uštedu električne energije. U stalnom radu pumpe snage 60W tokom noćnog održavanja ješke živom (npr. 8 sati) troši se oko 40Ah električne energije. Preporučene postavke regulatora su period rada pumpe od 1 minute uz pauzu od 5 minuta. U takvom režimu rada ješka dobiva dovoljnu količinu svježe vode i kisika, a potrošnja električne energije je 6 puta manja i iznosi oko 6,7 Ah tijekom 8 sati. Ovakvi regulatori u upotrebi su već nekoliko godina i pokazali su se vrlo praktični.

Karakteristike regulatora

 • Kontrolna ploča s prekidačem (Timer / OFF / Bypass) i dva potenciometra
 • Regulacija perioda rada pumpe: 1-15 min
 • Regulacija pauze: 2-30 min
 • Napon instalacije: 12V
 • Maksimalna snaga pumpe: 120W (10A) – za jače pumpe potrebno je ugraditi dodatni relej

Pump timer PT-05 letak PDF >

Pump timer PT-05 upute PDF >

Ako ste zainteresirani za distribuciju proizvoda, kontaktirajte nas >

2. Man Overboard – bežični Bluetooth sustav za isključivanje motora plovila

Breeze Man Overboard je sigurnosni sustav koji vam omogućuje veću slobodu kretanja i veću razinu sigurnosti u slučaju pada s plovila.

Karakteristike

 • JEDNOSTAVNA INSTALACIJA I UPORABA
 • BEŽIČNI SUSTAV – bez sigurnosne uzice
 • DUGOTRAJNA BATERIJA NARUKVICE I JEDNOSTAVNO PUNJENJE
 • BEZ POTREBE ZA SPAJANJE S GPS/PLOTER ILI FISHFINDER UREĐAJIMA
 • AUTOMATSKO GAŠENJE MOTORA PLOVILA – motor se isključuje kada je narukvica izvan dometa, bez potrebe za dodatnim koracima
 • DVA NAČINA RADA – normalan rad ili prespojnica

Namjena

Breeze Man Overboard sustav koristi se kao zamjena za sigurnosnu vezicu kojom se gasi motor plovila u slučaju pada kormilara u more.

Rekreativni ribolovci s manjim brodicama na more često izlaze sami. Na sporijim brodicama često se tijekom vožnje usput obavljaju i druge aktivnosti dok je kod nekih ribolovnih tehnika brodica tijekom ribolova u stalnom pokretu. U takvim situacijama postoji mogućnost pada kormilara u more. Sigurnosne vezice smanjuju pokretljivost kormilara i mogućnost obavljanja drugih aktivnosti tijekom upravljanja plovilom zbog čega je Man Overboard idealno rješenje jer ne ograničava pokretljivost.

Rad Man Overboard sustava

Za razliku od konkurentskih, Breeze Man Overboard narukvica i sklop dolaze upareni. Elektronički sklop (kontroler) montira se u blizini komandne ploče plovila. Narukvica i kontroler povezani su Bluetooth tehnologijom. Kontroler učestalo provjerava dostupnost narukvice unutar dometa, a ako narukvica izađe iz dometa gasi motor plovila.

Dva načina rada – normalan rad ili prespojnica. U normalnom načinu rada motor plovila automatski se isključuje kada je narukvica van dometa. Način rada prespojnica omogućuje isključivanje normalnog funkcioniranja sklopa u situacijama kada narukvica nije na plovilu ili joj je baterija prazna.

Ako ste zainteresirani za distribuciju proizvoda, kontaktirajte nas >

Odaberite bilo koji Microsoft 365 paket bez ugovorne obveze. Uslugu plaćate mjesečno, a kad vam više ne bude trebala, jednostavno ju deaktivirajte.

Uz aktiviranih 10 licenci bilo kojeg Microsoft 365 paketa, poklanjamo sustav Računi u oblaku

InformelBlog

Budućnost rada

Budućnost rada

Zamislimo situaciju. Bliži se kraj 2019. godine, zanimaju vas trendovi i budućnost rada. Otvarate novu karticu u svojem internet pregledniku i u tražilicu upisujete “budućnost rada”. 10 milijardi rezultata je puno informacija o budućnosti poslovanja. Klikate od jednog...

Važnost oglašavanja preko vlastite web stranice za turističke agencije

Važnost oglašavanja preko vlastite web stranice za turističke agencije

Otvorili ste turističku agenciju i uspješno započeli s poslovanjem. Smještajnih kapaciteta i različitih turističkih sadržaja u vašoj ponudi je sve više, a gosti su sve brojniji. Broj zadataka raste, poslovanje se širi. Možda vam se sam početak čini kao da još uvijek...

Turizam nakon korone: što se promijenilo i što još možete iskoristiti

Turizam nakon korone: što se promijenilo i što još možete iskoristiti

Želite otvoriti svoju turističku agenciju, ali niste sigurni je li baš sad pravo vrijeme? Ili se već bavite turizmom, no cijela ova zbrka s koronom vas je poprilično pokolebala i bojite se da biste trebali potražiti novi izvor financija? Ako je vaš odgovor “da“ na...

Member of

Ured

Informel d.o.o.
Zagreb, Trg kralja Petra Krešimira IV 2
HR86917071179

+385 1 5810 109
info@informel.hr

Info

OIB 86917071179
MBS 080917474
IBAN HR9724070001100407144
OTP banka d.d.

Pravni podaci

Osnivački kapital 20.000,00 kn uplaćen je u cijelosti
Vlasnik, jedini član uprave i direktor je Krešimir Vrhovčak