Brodska elektronika

elektronički sklopovi za brodice

Ništa ne opušta, ali i ne zabavlja tako dobro kao plovidba morem. Život (ili barem povremeni život) na brodu dobar je za zdravlje, fizičko i psihičko. Idete li u ribolov, u potragu za skrivenim uvalama ili samo u “đir“ – osigurajte si najbolji doživljaj dobrom brodskom elektronikom.

1. Pump timer PT-05

Održi ješku živahnom i ulovi najvećeg zubatca!

Pump timer PT-05 osigurava optimalnu količinu svježe morske vode i kisika te osigurava višestruku uštedu električne energije.

Namjena

Proizvod je namijenjen regulaciji rada pumpe bazena za živu ješku (mamac). U lovu teškom panulom kao ješka se koristi živa lignja, sipa ili neka manja riba. Kako se ješka obično lovi u sumrak, a panula poteže ujutro potrebno ju je u međuvremenu održati živom, što je funkcija bazena za živu ješku. U plovilo se montira poseban bazen (bačva ili neka druga plastična posuda) u koju se pumpom dovodi svježa morska voda, a višak se kroz odvod izbacuje natrag u more. Bez dovođenja svježe vode, zbog nedostatka kisika ješka ugiba. Stalnim dovođenjem vode i kisika, ješka nakon nekoliko sati bude omamljena (“pijana”) te slabi njena primamljivost potencijalnoj lovini. U režimu stalnog rada pumpe troši se i značajna količina električne energije u usporedbi s uobičajenim kapacitetom baterije na rekreacijskim brodicama.

Rad regulatora

Regulator periodično uključuje i isključuje pumpu bazena za živu ješku što osigurava optimalnu živahnost ješke i uštedu električne energije. U stalnom radu pumpe snage 60W tokom noćnog održavanja ješke živom (npr. 8 sati) troši se oko 40Ah električne energije. Preporučene postavke regulatora su period rada pumpe od 1 minute uz pauzu od 5 minuta. U takvom režimu rada ješka dobiva dovoljnu količinu svježe vode i kisika, a potrošnja električne energije je 6 puta manja i iznosi oko 6,7 Ah tijekom 8 sati. Ovakvi regulatori u upotrebi su već nekoliko godina i pokazali su se vrlo praktični.

Karakteristike regulatora

 • Kontrolna ploča s prekidačem (Timer / OFF / Bypass) i dva potenciometra
 • Regulacija perioda rada pumpe: 1-15 min
 • Regulacija pauze: 2-30 min
 • Napon instalacije: 12V
 • Maksimalna snaga pumpe: 120W (10A) – za jače pumpe potrebno je ugraditi dodatni relej

Pump timer PT-05 letak PDF >

Pump timer PT-05 upute PDF >

Ako ste zainteresirani za distribuciju proizvoda, kontaktirajte nas >

2. Man Overboard – bežični Bluetooth sustav za isključivanje motora plovila

Breeze Man Overboard je sigurnosni sustav koji vam omogućuje veću slobodu kretanja i veću razinu sigurnosti u slučaju pada s plovila.

Karakteristike

 • JEDNOSTAVNA INSTALACIJA I UPORABA
 • BEŽIČNI SUSTAV – bez sigurnosne uzice
 • DUGOTRAJNA BATERIJA NARUKVICE I JEDNOSTAVNO PUNJENJE
 • BEZ POTREBE ZA SPAJANJE S GPS/PLOTER ILI FISHFINDER UREĐAJIMA
 • AUTOMATSKO GAŠENJE MOTORA PLOVILA – motor se isključuje kada je narukvica izvan dometa, bez potrebe za dodatnim koracima
 • DVA NAČINA RADA – normalan rad ili prespojnica

Namjena

Breeze Man Overboard sustav koristi se kao zamjena za sigurnosnu vezicu kojom se gasi motor plovila u slučaju pada kormilara u more.

Rekreativni ribolovci s manjim brodicama na more često izlaze sami. Na sporijim brodicama često se tijekom vožnje usput obavljaju i druge aktivnosti dok je kod nekih ribolovnih tehnika brodica tijekom ribolova u stalnom pokretu. U takvim situacijama postoji mogućnost pada kormilara u more. Sigurnosne vezice smanjuju pokretljivost kormilara i mogućnost obavljanja drugih aktivnosti tijekom upravljanja plovilom zbog čega je Man Overboard idealno rješenje jer ne ograničava pokretljivost.

Rad Man Overboard sustava

Za razliku od konkurentskih, Breeze Man Overboard narukvica i sklop dolaze upareni. Elektronički sklop (kontroler) montira se u blizini komandne ploče plovila. Narukvica i kontroler povezani su Bluetooth tehnologijom. Kontroler učestalo provjerava dostupnost narukvice unutar dometa, a ako narukvica izađe iz dometa gasi motor plovila.

Dva načina rada – normalan rad ili prespojnica. U normalnom načinu rada motor plovila automatski se isključuje kada je narukvica van dometa. Način rada prespojnica omogućuje isključivanje normalnog funkcioniranja sklopa u situacijama kada narukvica nije na plovilu ili joj je baterija prazna.

Ako ste zainteresirani za distribuciju proizvoda, kontaktirajte nas >

Odaberite bilo koji Microsoft 365 paket bez ugovorne obveze. Uslugu plaćate mjesečno, a kad vam više ne bude trebala, jednostavno ju deaktivirajte.

Uz aktiviranih 10 licenci bilo kojeg Microsoft 365 paketa, poklanjamo sustav Računi u oblaku

InformelBlog

Važnost oglašavanja preko vlastite web stranice za turističke agencije

Važnost oglašavanja preko vlastite web stranice za turističke agencije

Otvorili ste turističku agenciju i uspješno započeli s poslovanjem. Smještajnih kapaciteta i različitih turističkih sadržaja u vašoj ponudi je sve više, a gosti su sve brojniji. Broj zadataka raste, poslovanje se širi. Možda vam se sam početak čini kao da još uvijek...

Turizam nakon korone: što se promijenilo i što još možete iskoristiti

Turizam nakon korone: što se promijenilo i što još možete iskoristiti

Želite otvoriti svoju turističku agenciju, ali niste sigurni je li baš sad pravo vrijeme? Ili se već bavite turizmom, no cijela ova zbrka s koronom vas je poprilično pokolebala i bojite se da biste trebali potražiti novi izvor financija? Ako je vaš odgovor “da“ na...

Turistička sezona 2020: pravila za pripremu apartmana

Turistička sezona 2020: pravila za pripremu apartmana

Vrijeme je da svoje apartmane pripremite za koronom načetu turističku sezonu 2020. Iako će ovogodišnja sezona biti nešto kraća, ne znači da je neće biti. Nacionalni stožer civilne zaštite i policija dopustit će dolazak u Hrvatsku pod određenim uvjetima. Zato je važno...

Ured

Informel d.o.o.
Zagreb, Trg kralja Petra Krešimira IV/2
HR86917071179

Podaci

OIB 86917071179
MBS 080917474
IBAN HR9724070001100407144
OTP banka d.d.

Office

Osnivački kapital 20.000,00 kn uplaćen je u cijelosti
Vlasnik, jedini član uprave i direktor je Krešimir Vrhovčak