Turistička sezona 2020: pravila za pripremu apartmana

Vrijeme je da svoje apartmane pripremite za koronom načetu turističku sezonu 2020. Iako će ovogodišnja sezona biti nešto kraća, ne znači da je neće biti. Nacionalni stožer civilne zaštite i policija dopustit će dolazak u Hrvatsku pod određenim uvjetima. Zato je važno da se što prije pripremite i otvorite vrata svojih apartmana.

Nacionalni stožer svakodnevno broji sve manje COVID-19 slučajeva, međutim rizik od ponovnog širenja pandemije nažalost još uvijek postoji. Kako biste osigurali aktivnu sezonu i svoje smještajne jedinice pripremili za turiste, a njima osigurali zaštitu od korona virusa, potrebno je držati se nekoliko važnih pravila vezanih uz održavanje, dezinfekciju i čišćenje apartmana.

 

Pridržavajte se pravila za čišćenje i održavanja apartmana

  • Prije nego uđete u apartman nakon gosta, pričekajte 24 sata. Otvorite sve prozore barem 20 minuta i provjetrite sve prostorije prije i nakon svakog gosta.
  • Prije i poslije čišćenja perite ruke toplom vodom i sapunom barem 20 sekundi.
  • Tijekom čišćenja neka svi prozori budu otvoreni, koristite jednokratne rukavice i sredstva za dezinfekciju za jednokratnu upotrebu (poput maramica za čišćenje i dezinfekciju, papirnate ručnike i slično).
  • Prvo očistite, a onda dezinficirajte. Sredstva za dezinfekciju neka budu na bazi minimalno 70% alkohola, a upotrjebljene proizvode za višekratnu upotrebu (poput krpa i spužvi) operite u mašini na najvišoj temperaturi.
  • Posebno obratite pažnju na stvari koje se najčešće upotrebljavaju (poput svih kvaka, daljinskih upravljača, slavina, gelova za tuširanje, suđa, spremnika za začine, frižider, košara za smeće i prljavo rublje, perilice suđa i rublja u apartmanima, i slično).
  • Svu posteljinu, navlake za madrace, ručnike, kuhinjske krpe operite u mašini na najvišoj temperaturi. Ne zaboravite i na tepihe, zavjese, sofe (preporučuje se stavljati navlake na sofe i sjedeće elemente).
  • Dezinficirajte knjigu dojmova i sve ključeve. Nakon svakog čišćenja ispraznite usisavač.
  • Nikako nemojte miješati izbjeljivače za kućnu upotrebu s amonijakom ili bilo kojom otopinom za čišćenje jer može doći do ispuštanja otrovnih plinova!
  • U apartmanima treba biti dovoljno zaliha toalet papira, sapuna, papirnatih ručnika, maramica, kupaonskih ručnika, posteljine, sredstava za dezinfekciju ruku i sredstava za čišćenje, kako biste i gostu omogućili za počisti za sobom.

Smanjite kontakt s gostima

Preporučuje se imati sef za ključeve ili pametne brave koje bi vam pomogle izbjeći direktan kontakt s gostima, a gostima omogućiti fleksibilnije ulaske i izlaske.

 

Pazite na kalendar i vrijeme dolazaka gostiju

Nakon odlaska jednog gosta i dolaska drugog treba pričekati 72 sata. U ta 72 sata se podrazumijeva vrijeme koje ste pričekali od odlaska gosta (24 sata) i vrijeme koje vam je potrebno da sve temeljito očistite i dezinficirate.

Uz BookIT vam se neće dogoditi da vam se dolazak gostiju preklapa ili da se “preračunate“ u vremenu njihovih dolazaka, odlazaka, potrebnom vremenu čišćenja i slično. Provjerite kako radi BookIT.

 

Uz BookIT svoje smještajne jedinice obilježite kao čistima od korona virusa

Gosti brinu o čistoći, sada više nego ikad prije, i žele znati koje od potrepština za čišćenje koristite do dodatnih koraka koje poduzimate. Žele znati što radite kako biste im pomogli da budu sigurni. I nisu jedini. Vladini dužnosnici i donositelji političkih i poslovnih odluka usredotočeni su na postupke čišćenja u nastojanju da zaštite svoje zajednice i timove nakon što se granice otvore i putovanja ponovno nastave. Stoga je od iznimne važnosti da se pridržavate uputa i pravila, ali i da svojim potencijalnim gostima date do znanja da to i radite te da su vaši apartmani sigurni od korona virusa.

Zato smo u BookIT-u omogućili dodatne elemente koje možete uključiti na svom portalu za rezerviranje smještaja za sve vaše smještajne jedinice.

Uz informacije poput broja smještajnih jedinica, dostupnih parkirnih mjesta i slično, možete gostima ostaviti informaciju o sredstvima za osobnu higijenu dostupnima u kupaonici, dezinficijensima ili dnevnim čišćenjima. Također, sad vaši gosti mogu pratiti i aktualnu brojku zaraženih/ozdravljenih od korona virusa u županiji. Provjerite na BookIT-u.

  

Preuzmite popis čišćenja

Kako biste svojim gostima osigurali siguran i ugodan boravak u vašim apartmanima, a pritom i sebi omogućili popis uz koji nećete zaboraviti sve elemente koje morate očistiti i dezinficirati – preuzmite popis, označite učinjeno i ostavite ga na vratima apartmana.

Budite savjesni i pazite na sebe i svoje goste.

Popis za čišćenje >>>

Published by Informel

Energetske zajednice

Energetske zajednice

Energetske zajednice predstavljaju inovativni način na koji građani mogu zajednički proizvoditi, koristiti, dijeliti i...

read more
Budućnost rada

Budućnost rada

Zamislimo situaciju. Bliži se kraj 2019. godine, zanimaju vas trendovi i budućnost rada. Otvarate novu karticu u...

read more

Ured

Informel d.o.o.
Zagreb, Trg kralja Petra Krešimira IV/2
HR86917071179

Podaci

OIB 86917071179
MBS 080917474
IBAN HR9724070001100407144
OTP banka d.d.

Office

Osnivački kapital 20.000,00 kn uplaćen je u cijelosti
Vlasnik, jedini član uprave i direktor je Krešimir Vrhovčak